Vi utformer og tilpasser broer og kroner.BROER

Broer benyttes ofte når en eller flere tenner er borte. En forutsetning er at pasienten har noen sterke tenner riktig plassert i munnen, som broen kan festes til. Broer fremstilles av tanntekniker på samme måte som kroner. For at en bro skal vare, er det viktig at pasienten er nøye med rengjøring og går til regelmessig kontroll hos tannlege.

KRONER

Når det er så lite igjen av tannen at den nesten er borte, kan en krone ofte gjenopprette funksjon og bedre utseende. Kronen kan fremstilles i flere forskjellige typer materialer, ser meget naturtro ut og har lang levetid. Det finnes flere typer kroner. Tannlegen vil diskutere de ulike alternativene med deg slik at dere sammen kan komme frem til den løsningen som passer best for deg.

En krone av metallkeram er den vanligste typen. Kronen har en indre kjerne av metall, som dekkes med porselen slik at tannen blir naturtro. En krone i metallkeram kan brukes på de fleste tenner og gir et holdbart og pent resultat.

Kroner i helkeram er de mest naturtro. I en krone med aluminiumoksid-/ zirkoniumkjerne er kjernen hvit, hvilket gjør den enda mer naturtro enn en krone av metallkeram. Fullkroner av porselen vil reflektere den underliggende tannfargen ettersom de ikke har noe metallkjerne. Helkeramer er å anbefale dersom kravet til estetikk er viktigst.

I blant er tannen så skadet og kort at den ikke kan bære en krone. Da kan tannlegen forlenge tannen med en stift. Stiften festes inni roten. Derfor må tannen være rotfylt. På stiften kan det deretter festes en krone. Stifter fremstilles ofte i en gullegering, men også i kompositt eller kullfiber.

HVORDAN LAGES KRONER OG BROER?

Broer og kroner lages ved at tannlegen setter sammen restene av tannen. Det tas avtrykk og bestemmes farge. Dette sendes til tanntekniker som fremstiller kronen/broen på modeller som er tilnærmet identiske med forholdene i din munn. I mellomtiden går pasienten med en midlertidig krone som beskytter tannen. Kronen prøves så på pasienten, og den blir deretter støpt fast utenpå den preparerte tannen med en kraftig sement.

Make an appointment

Vi bryr oss og svarer deg så fort vi kan

Appointment form

Bestill nå og få time samme dag