Tannimplantater representerer en moderne løsning for erstatning av mistede tenner.

De tilbyr et varig og estetisk alternativ til tradisjonelle broer eller proteser og i denne artikkelen vil vi utforske fordelene ved tannimplantater og hvorfor de er en varig og effektiv løsning for pasienter med manglende tenner.

Tannimplantat

Viktigheten av Tannimplantat: 

 • Gjenopprettelse av Funksjon og Utseende med Tannimplantat

Tannimplantater spiller en avgjørende rolle i moderne tannbehandling. De er ikke bare estetiske løsninger, men gjenoppretter også den funksjonelle integriteten til pasientens tannsett.

Et tannimplantat erstatter en manglende tann og ser ut og fungerer som en naturlig tann. Dette bidrar til å gjenopprette pasientens evne til å tygge og snakke ordentlig.

 • Forebygger Beintap

Når en tann går tapt, begynner kjevebenet å trekke seg tilbake over tid på grunn av manglende stimulering. Tannimplantater, som er festet direkte til kjevebenet, hjelper til med å opprettholde benstrukturen.

Dette er avgjørende for å bevare ansiktets form og forhindre de aldersrelaterte forandringene som ofte oppstår med tannmangel.

 • Bedrer Selvtilliten

Å miste tenner kan påvirke selvbildet og selvtilliten. Tannimplantater gir en estetisk tiltalende løsning som ser og føles som naturlige tenner. Dette kan ha en betydelig positiv innvirkning på pasientens selvfølelse og livskvalitet.

 • Tannimplantat som en Langvarig Løsning

Sammenlignet med andre tannrestaureringer som broer eller proteser, tilbyr tannimplantater en mer varig løsning. Med riktig stell kan et implantat vare i flere tiår, og til og med et helt liv.

 • Forbedrer Oral Helse

Tannimplantater krever ikke at de tilstøtende tennene slipes ned, som ved bruk av tannbroer. Dette betyr at mer av pasientens egne tenner bevares, noe som er gunstig for den generelle orale helsen.

 • Tannimplantat for Å Forebygge Ytterligere Tannskader

Ved å erstatte en manglende tann med et implantat, reduseres risikoen for at de gjenværende tennene flytter seg eller utvikler andre problemer. Dette bidrar til å opprettholde en sunn og stabil tannstruktur.

Hvem Trenger Tannimplantater? 

 • Personer med Manglende Tenner

Det mest åpenbare behovet for tannimplantater oppstår hos personer som har mistet en eller flere tenner.

Dette kan skyldes ulike årsaker som tannråte, periodontal sykdom, eller en tannskade.

 • Eldre Pasienter

Mange eldre sliter med tannproblemer som følge av aldring. Tannimplantater kan være en effektiv løsning for å gjenopprette funksjon og estetikk i munnen, spesielt for de som ikke ønsker tradisjonelle proteser.

 • Personer med Tannskader

Individer som har opplevd tannskader, enten gjennom idrett, ulykker eller andre hendelser, kan også Trenge  tannimplantater.

 • De som Ønsker et Langvarig Alternativ

For de som søker en mer varig og holdbar løsning enn tradisjonelle broer eller proteser, kan tannimplantater være et ideelt alternativ.

Noen som allerede har proteser, men som sliter med ubehag eller dårlig passform, kan også dra nytte av tannimplantater som et mer stabilt og komfortabelt alternativ.

Tannimplantat Prosess,

Tannimplantat Prosess: Syv steg

 1. Konsultasjon og Planlegging

Før du kan få et tannimplantat, er det nødvendig med en grundig undersøkelse og konsultasjon hos tannlegen. Dette inkluderer ofte røntgenbilder eller CT-skanninger for å vurdere kjevebenets tilstand og planlegge implantatets plassering.

 1. Forberedelse av Kjevebenet

Hvis det ikke er tilstrekkelig bein til å støtte implantatet, kan det være nødvendig med en beinoppbyggingsprosedyre, kjent som benaugmentasjon, før selve implantatet kan settes inn.

 1. Innsetting av Tannimplantatet

Når området er klart, vil tannlegen utføre en kirurgisk prosedyre for å sette inn implantatet, som er en titanskru, i kjevebenet. Dette skjer under lokalbedøvelse, og i noen tilfeller sedasjon.

 1. Helingsprosessen

Etter at implantatet er satt inn, følger en helingsperiode som kan vare fra noen få måneder til et halvt år. I løpet av denne tiden vil implantatet integreres med kjevebenet, en prosess kjent som osseointegrasjon.

 1. Påsetting av Abutment

Når implantatet er helbredet og fast integrert i kjevebenet, vil tannlegen feste et abutment til implantatet. Abutmentet fungerer som en kobling mellom implantatet og den endelige tannkronen.

 1. Montering av Tannkronen

Til slutt, etter at abutmentet er på plass, vil tannlegen lage og feste en krone som ser ut og fungerer som en naturlig tann. Kronen tilpasses individuelt for å matche formen og fargen på dine naturlige tenner.

 1. Etterbehandling og Vedlikehold

Etter at prosessen er fullført, er det viktig med god munnhygiene og regelmessige tannlegebesøk for å sikre at implantatet og de omkringliggende tennene forblir sunne.

Viktigheten av Tid i Tannimplantatprosessen

Tannimplantatprosessen er en kompleks prosedyre som tar vanligvis måneder å fullføre. Det er essensielt for suksessen til implantatet at det får nødvendig tid til å integrere seg med kjevebenet.

Denne integrasjonen er kritisk for at implantatet skal kunne feste seg skikkelig og fungere som feste for de nye tennene.

Tar vanligvis oppmerksomhet rundt implantatet for å sikre at det ikke oppstår komplikasjoner som kan hindre implantatet i å feste seg.

Gjennom hele tannimplantat prosessen, er det viktig å være tålmodig og følge tannlegens anvisninger nøye.

Risikoer og Komplikasjoner med Tannimplantater

Selv med den mest nøye planleggingen, kan tannimplantat komplikasjoner oppstå.

Disse komplikasjonene kan inkludere infeksjoner rundt implantatet eller situasjoner hvor implantatet løsner.

Tar vanligvis nøye oppfølging for å håndtere disse komplikasjonene raskt og effektivt.

Rundt implantatet, er det viktig å opprettholde god oral hygiene for å forebygge problemer.

Tar vanligvis en proaktiv tilnærming til å overvåke helingsprosessen og sikre at implantatet fester seg som planlagt.

Hva Gjør Du Når Implantatet Løsner?

Hvis du merker tegn på at implantatet løsner, er det kritisk å handle umiddelbart.

Tar vanligvis en konsultasjon med tannlegen din for å vurdere situasjonen. Rundt implantatet, kan det være nødvendig med ytterligere tiltak for å sikre at implantatet kan feste seg på nytt og fortsette å fungere som feste for de nye tennene.

Det er viktig å adressere ethvert problem som kan forårsake at implantatet løsner så snart som mulig.

Varer Tannimplantater Livet Ut?

Med riktig pleie og vedlikehold, kan tannimplantater tilby en langvarig løsning for mistede tenner.

Implantatene er designet for å fungere som feste for de nye tennene og kan vare livet ut når de fester seg skikkelig.

Det tar vanligvis en forpliktelse til regelmessig tannpleie og oppfølging hos tannlegen for å maksimere levetiden til dine nye tenner.

Tar vanligvis nøye planlegging og oppfølging for å sikre at implantatet og de nye tennene forblir sunne og funksjonelle over lang tid.

Implantat Tann,

Tips for å Lindre Smerter etter Tannimplantat

 • 1. Ta Smertestillende som Anbefalt

Det er vanlig å få resept på smertestillende fra tannlegen etter innsetting av et tannimplantat. Det er viktig å ta disse medisinene som foreskrevet. Ikke-steroidale antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen kan også hjelpe med å redusere smerte og hevelse.

 • 2. Bruk Isposer

Bruk av isposer på utsiden av ansiktet der operasjonen ble utført kan hjelpe med å redusere hevelse og lindre smerte. Påfør is i intervaller på 20 minutter av gangen, med pauser imellom.

 • 3. Myk Kost

Spis myk mat som ikke krever mye tygging for de første dagene etter operasjonen. Unngå varm mat og drikke som kan irritere det opererte området.

 • 4. God Munnhygiene

For å forebygge tannimplantat infeksjon, hold området rent for å forhindre infeksjon, men vær forsiktig når du pusser tennene nær det opererte området. Unngå å bruke tanntråd i området inntil det er fullstendig leget.

 • 5. Unngå Fysisk Anstrengelse

Unngå tung fysisk aktivitet som kan øke blodtrykket og føre til mer blødning og hevelse i det opererte området.

 • 6. Hold Hodet Høyt

Når du hviler eller sover, prøv å holde hodet høyere enn kroppen for å redusere hevelse.

 • 7. Røyking og Alkohol

Unngå røyking og alkohol, da disse kan forsinke helingsprosessen og øke risikoen for komplikasjoner, inkludert tannimplantat infeksjon.

 • 8. Følg Opp med Tannlegen din

Hvis smerten vedvarer eller forverres, eller hvis du opplever symptomer på infeksjon som feber og utflod, er det viktig å kontakte tannlegen din umiddelbart.

Det er normalt med noe smerte og ubehag etter innsetting av et tannimplantat, men disse symptomene bør gradvis avta. Ved å følge disse tipsene kan du bidra til å sikre en mer behagelig helingsprosess og unngå alvorlige tannimplantat komplikasjoner.

Hva Koster Tannimplantat?

Prisen på tannimplantater kan variere betydelig. Det avhenger av flere faktorer, som  materialene som brukes, og om det er behov for tilleggsbehandlinger som benoppbygging. Det er imidlertid viktig å konsultere med en tannlege for en mer nøyaktig prisvurdering.

Estetika Tannklinikk bergen,

Når man vurderer tannimplantat pris, er det viktig å tenke på den langsiktige verdien. Implantater kan vare i mange år, og til og med et helt liv, med riktig pleie og vedlikehold. Til tross for den opprinnelige kostnaden, kan de derfor være en kostnadseffektiv løsning på lang sikt.

Tannimplantater er mer enn bare en kosmetisk løsning. De er en viktig del av moderne tannbehandling, med betydelige fordeler for både oral helse og pasientens generelle velvære. Ved å tilby en varig, funksjonell, og estetisk tiltalende løsning, forbedrer tannimplantater ikke bare smil, men også livskvaliteten.

Hos Estetika Tannklinikk har vi de mest dyktige tannlegene som tilbyr tannimplantattjenester av høy kvalitet. Vårt team er godt trent og erfarne innen implantatbehandling, og vi er stolte av å kunne hjelpe pasienter med å gjenopprette funksjon og utseendet til tennene sine.

Ved Estetika Tannklinikk er vi forpliktet til å gi pasientene våre et smertefritt og behagelig opplevelse. Vi tilbyr også individuell rådgivning og oppfølging for å sikre at pasientene er trygge og fornøyde gjennom hele prosessen.

Hvis du ønsker å gjenopprette funksjonen og utseendet til tennene dine, ta kontakt med Estetika Tannklinikk i dag for å avtale en konsultasjon og finne ut om tannimplantater er den riktige løsningen for deg.

Bestill nå og få time samme dag