• Hvor ofte bør jeg gå til tannlegen for sjekk?

  Det anbefales å gå til tannlegen for en sjekk og rens av tennene to ganger i året, eller hvert halvår. Dette vil hjelpe deg å opprettholde god tannhelse og unngå større tannproblemer i fremtiden.

 • Hva bør jeg gjøre hvis jeg har en tannpine?

  Hvis du opplever tannpine, bør du kontakte tannlegen så snart som mulig for å avtale en konsultasjon. Tannsmerter kan være et tegn på en alvorlig tanninfeksjon eller en annen tilstand som krever øyeblikkelig behandling.

 • Hva er forskjellen mellom en rotfylling og en ekstraksjon?

  En rotfylling innebærer å fjerne infisert eller betent tannvev fra innsiden av tannen og erstatte det med et vevsvennlig materiale. En ekstraksjon innebærer å fjerne hele tannen fra tannkjøttet. Rotfylling er vanligvis det første alternativet når det er mulig, fordi det bevarer tannen og dens funksjon.

 • Hvordan kan jeg forebygge tannproblemer?

  For å forebygge tannproblemer er det viktig å opprettholde en god munnhygiene ved å børste tennene to ganger om dagen og bruke tanntråd eller interdentalbørster for å rengjøre mellom tennene. I tillegg bør man unngå mat og drikke med høyt sukkerinnhold og besøke tannlegen regelmessig for sjekk og rens.

 • Er tannbleking trygt?

  Ja, tannbleking kan være trygt hvis det gjøres riktig og under tilsyn av en tannlege. Det er viktig å unngå overbleking, da dette kan føre til skade på tannemaljen. Din tannlege vil kunne gi deg råd om riktig blekingsprosedyre for deg.

 • Hva er en tannkrone?

  En tannkrone er en protese som dekker hele tannen, og brukes vanligvis når tannen er skadet eller svekket på grunn av en stor fylling eller en rotfylling. Tannkroner kan også brukes for estetiske formål for å gi tennene et jevnere og mer symmetrisk utseende.

 • Hva er tannregulering?

  Svar: Tannregulering er en behandling som brukes for å justere plasseringen av tennene for å forbedre bittet og tannhelsen. Det er vanligvis brukt for å rette opp skjeve tenner, overlappende tenner, eller tannstilling som kan føre til problemer med tygging og tale.

 • Hvordan kan jeg vite om jeg trenger tannimplantater?

  Hvis du mangler en eller flere tenner, kan tannimplantater være et alternativ for å erstatte de manglende tennene. Din tannlege vil kunne gi deg råd om implantater er riktig for deg, basert på din tannhelse og dine individuelle behov.

 • Er tannbetennelse farlig?

  Svar: Ja, tannbetennelse kan være farlig hvis det ikke behandles. Ubehandlet tannbetennelse kan føre til alvorlige infeksjoner, og i noen tilfeller kan det føre til tap av tannen og spredning av infeksjonen til andre deler av kroppen.

 • Hva er en tannundersøkelse?

  En tannvurdering er en gjennomgang av tennene, tannkjøttet og munnhulen for å vurdere den generelle tannhelsen og identifisere eventuelle problemer eller behov for behandling. Tannvurderinger kan utføres av tannleger eller tannpleiere og bør utføres regelmessig for å opprettholde god tannhelse.

Bestill nå og få time samme dag