Noen tilfeller kan deler av tannbehandling utløse rett på delvis refusjon/dekning fra helfo


I dag beholder de fleste individer tennene livet ut. 

Dessverre får mange mennesker sykdom i støttevevet til tennene. 
støttevevet, som vi er totalt underordnet for at tennene skal holde seg fast på plass, består av kjevebenet, forskjellige fibre og tannkjøttet . Sammen kalles dette ofte periodontiet. 
Bakteriebelegg formes kontinuerlig, og det er avgjørende å bruke tid på å evakuere dette. Mye belegg, og tannstein, fører til betent tannkjøtt. Når tannkjøttet ble betent, kalles det gingivitt. På det tidspunktet blør det mer effektivt, er rødere og mindre tett mot tannen. På dette stadiet kan tilstanden forbedres effektivt ved god rengjøring og rensing, og kan ende opp helt solid. Forstyrrelser i tannkjøttet kan vare i perioder, og kan også bli verre når andre ting i kroppen ikke fungerer veldig bra, for tilfelle med en forkjølelse eller annen mer genuin lidelse, dårlig søvn, stress. Om utvikler tannkjøttbetennelsen seg,kan det gå over til tennenes festeapparat, det vil si kjevebenet og tilhørende strukturer. Vi kaller det da periodontitt. Dette kan også behandles, og holdes stabilt ved optimalt daglig renhold og hyppigere profesjonell rens hos tannlege eller tannpleier.

Om utviklingen går raskt og vi ikke klarer, sammen med deg, å ha kontroll på stabiliteten, vil vi henvise deg til spesialist i periodonti hos oss. 


Relaterte Behandler

Bestill nå og få time samme dag

paperclip