Innholdsfortegnelse

I en æra der førsteinntrykk er avgjørende, er jakten på det perfekte smil blitt mer relevant enn noensinne.

Gulltenner representerer en blendende og unik tilnærming til tann estetikk, og tiltrekker seg de som ønsker å gjøre en investering i sitt smil.

Denne guiden tar for seg alt du trenger å vite om gulltenner - fra kostnader og prosesser hos tannlegen, og andre.

Hva er en Gulltann?

En gulltann refererer til en tannrestaurering som bruker gull som materiale, enten helt eller delvis, for å reparere eller erstatte en skadet eller manglende tann.

Det kan være i form av en hel tann laget av gull, en gullkrone som dekker en eksisterende tann, eller en delvis restaurering som en fylling eller inlay for estetiske eller funksjonelle formål.

Gull har lenge vært brukt i tannbehandlinger på grunn av metallets holdbarhet, korrosjonsresistens og biokompatibilitet.

Gulltann Pris

Gulltann Pris

Prisen på en gulltann kan variere betydelig basert på flere faktorer, inkludert:

 • Gullets renhet og mengde som kreves.
 • Størrelsen på tannen eller kronen som trengs: En større krone vil kreve mer gull, noe som øker prisen.
 • Gullprisen på verdensmarkedet: Gull er et edelmetall hvis pris varierer med markedet. Høyere gullpriser vil føre til dyrere gulltenner.
 • Arbeidet som kreves: Tilpasning og innsetting av en gulltann er en nøye prosess som krever spesialisert kunnskap og ferdigheter fra tannlegen, noe som reflekteres i kostnaden.
 • Det er også viktig å merke seg at mens gulltenner kan være en større investering opprinnelig, deres holdbarhet og lang levetid kan gjøre dem til en kostnadseffektiv løsning over tid sammenlignet med andre materialer som kan trenge å bli erstattet oftere.
Prosedyren Hos Tannlegen

Prosedyren Hos Tannlegen

 • Initial Konsultasjon: Prosessen starter med en initial konsultasjon, hvor tannlegen vurderer behovet for en gulltann gjennom grundige undersøkelser og diskusjoner om både gulltann verdi og gulltann pris.
 • Avtrykk og design: Etter vurdering og beslutning, tar tannlegen presise avtrykk av munnen for å sikre at den kommende gullkronen passer perfekt. Disse avtrykkene bidrar til utformingen av kronen, hvor gulltann bilder kan være nyttige for å illustrere potensielle resultater og tilpasse forventningene.
 • Forberedelse av Tannen: Før innsettingen forberedes den aktuelle tannen ved å forme den slik at kronen kan passe over. Dette trinnet krever stor nøyaktighet for å bevare så mye som mulig av den naturlige tann strukturen, samtidig som det gir en solid base for kronen.
 • Innsetting og fullføring: Når gullkronen er ferdigstilt og tilpasset, blir den fast sementert til den forberedte tannen, fullførende transformasjonen med et slitesterkt og estetisk tiltalende resultat. Dette stadiet avslutter en prosess hvor estetikk, funksjonalitet, og varig verdi samles i ett, demonstrerende både håndverket og ekspertisen til din gulltann tannlege.

Hvorfor velger man en gulltann?

Å velge gulltann kan være en beslutning basert på en rekke faktorer som reflekterer både personlige preferanser og praktiske hensyn. Her er noen grunner:

 • Langvarig holdbarhet: Gull er et av de mest holdbare materialene som brukes i tannrestaureringer. Det kan tåle tygge kraft og slitasje over lang tid uten å knekke, noe som gjør det til et ideelt valg for kroner og fyllinger.
 • Biokompatibilitet: Gull er kjent for sin høye biokompatibilitet. Dette betyr at det sjelden forårsaker allergiske reaksjoner eller avvisning fra kroppen, noe som gjør det til et trygt valg for mange pasienter.
 • Estetikk: Selv om gull skiller seg ut fra de naturlige tennenes farge, kan det gi et unikt og estetisk tiltalende utseende. I visse kulturer og samfunn kan gulltenner også symbolisere status og rikdom.
 • Mindre tannslitasje: Sammenlignet med andre materialer som porselen, er gull mindre sannsynlig å slite ned de motstående naturlige tennene. Dette er et viktig aspekt for å opprettholde den generelle helsen til ditt bitt og tannsett.
 • Lett vedlikehold: Gullkroner krever ikke mer spesiell omsorg enn dine naturlige tenner. Regelmessig børsting, tanntråd bruk og tannlegebesøk er tilstrekkelig for å holde dem i god stand.
 • Langsiktig kostnadseffektivitet: Selv om den opprinnelige kostnaden for en gulltann kan være høyere sammenlignet med andre materialer, kan dens langvarige holdbarhet og lavere sjanse for utskifting gjøre den til en mer kostnadseffektiv løsning over tid.

Spørsmål og Svar

Hva er en Gulltann?

En gulltann er en tannrestaurering som bruker gull, helt eller delvis, for å reparere eller erstatte en skadet eller manglende tann. Det kan være en hel tann laget av gull, en gullkrone som dekker en eksisterende tann, eller en delvis restaurering som en fylling eller inlay.

Hva koster Gulltann?

Prisen på en gulltann avhenger av gullets renhet og mengde som kreves, størrelsen på tannen eller kronen, gullprisen på verdensmarkedet, og arbeidet som kreves for tilpasning og innsetting.

Hvorfor Gulltann?

Gulltenner er valgt for deres langvarige holdbarhet, høye biokompatibilitet, unike estetikk, mindre slitasje på motstående tenner, lett vedlikehold, og langsiktig kostnadseffektivitet.

Hva innebærer prosedyren hos tannlegen for å få en gulltann?

Prosedyren inkluderer en initial konsultasjon for å vurdere behovet, ta avtrykk for design, forberede tannen for kronen, og til slutt innsetting og fullføring hvor gullkronen sementeres til den forberedte tannen.

Hva gjør gulltenner til en kostnadseffektiv løsning over tid?

Til tross for den høyere opprinnelige kostnaden, kan gulltenners holdbarhet og lavere sjanse for utskifting gjøre dem til en mer kostnadseffektiv løsning sammenlignet med andre materialer som kan trenge hyppigere utskiftninger.

Tilbyr Estetika Tannklinikk denne typen behandling?

Dessverre tilbyr ikke Estetika Tannklinikk denne typen behandling. Den er ikke særlig kjent i Norge for øyeblikket.

Bestill nå og få time samme dag

paperclip