Innholdsfortegnelse

I dagens samfunn blir et vakkert smil sett på som en nøkkel til både personlig og profesjonell suksess. Mange drømmer om å ha rette, hvite og feilfrie tenner, og for de som ikke er født med et perfekt smil, kan estetiske tannbehandlinger være løsningen. Skallfasetter, også kjent som veneers, har blitt en populær metode for å oppnå drømmesmilet. I denne artikkelen skal vi utforske hva skallfasetter er, deres funksjoner, fordeler og ulemper, samt prosessen for å få dem.

Hva er skallfasetter?

Skallfasetter, også kjent som veneers, er tynne porselens- eller komposittskall som festes på forsiden av tennene. De er spesielt designet for å forbedre tennenes utseende ved å korrigere ujevnheter, misfarging, skader og mellomrom. Skallfasetter gir et naturlig og estetisk tiltalende utseende som varer lenge.

skallfasetter,

Hva er funksjonen til skallfasetter?

Skallfasetter tjener flere viktige funksjoner:

 • Forbedrer Estetikk: De gir tennene et jevnere, hvitere og mer attraktivt utseende.
 • Retter opp skjevheter: Skallfasetter kan rette opp mindre tannskjevheter uten behov for regulering.
 • Reparerer skader: De dekker over fliser, sprekker og andre tannskader.
 • Reduserer mellomrom: Skallfasetter kan lukkes mellomrom mellom tennene for et mer sammenhengende smil.

Hvem kan dra nytte av skallfasetter?

Personer som kan dra nytte av fasetter tenner er ofte de som ønsker å forbedre utseendet på smilet sitt. Dette inkluderer individer med misfargede, skjeve, eller ujevne tenner. Skallfasetter før og etter behandling viser ofte en dramatisk forbedring i tennenes estetikk, noe som gir pasientene en betydelig økning i selvtillit.

En vanlig metode for å forbedre tannutseendet er å legge plast på tenner. Dette kan være et godt alternativ for de som søker en rask og mindre kostbar løsning. Men for de som leter etter en mer permanent og naturlig utseende løsning, er porselensfasetter skallfasetter et utmerket valg. Disse fasettene gir en langvarig og estetisk tiltalende forbedring.

For de som lurer på hvordan få perfekte tenner, er skallfasetter uten sliping en attraktiv løsning. Denne metoden er mindre invasiv og bevarer mer av den naturlige tannstrukturen, noe som er fordelaktig for tennenes helse på lang sikt.

Det er viktig å konsultere med en kvalifisert tannlege for å avgjøre hvilken type fasetter som passer best til ens individuelle behov og ønsker. Med riktig pleie og vedlikehold kan fasetter vare i mange år, og gi et strålende smil som varer livet ut.

Steg-for-steg: prosessen med å få skallfasetter

1.Konsultasjon: Først vil tannlegen din på Estetika Tannklinikk gjennomføre en grundig undersøkelse og diskutere dine estetiske mål.

2. Forberedelse: Tennene dine vil bli forberedt ved å fjerne en liten mengde emalje for å gjøre plass til fasettene.

3. Avtrykk: Deretter tas det avtrykk av tennene dine som sendes til et laboratorium hvor skallfasettene blir laget.

4. Midlertidige fasetter: Du vil få midlertidige fasetter mens de permanente blir produsert.

5.Påsetting: Når de permanente skallfasettene er klare, festes de til tennene dine ved hjelp av en sterk lim.

Hvor lenge varer skallfasetter?

Skallfasetter, spesielt de laget av porselen, kan vare i mange år – ofte mellom 10 til 15 år med riktig pleie. Komposittfasetter har en litt kortere levetid, men de kan også vare i flere år med riktig vedlikehold.

fdskfds

Tips og anbefalinger etter å ha fått skallfasetter

For å sikre at skallfasettene dine varer så lenge som mulig, følg disse rådene:

 • Opprettholde god munnhygiene: Puss tennene to ganger om dagen og bruk tanntråd daglig.
 • Unngå harde matvarer: Unngå å bite i harde gjenstander som is eller nøtter for å forhindre skade på fasettene.
 • Regelmessige tannlegebesøk: Besøk tannlegen din regelmessig for sjekk og rengjøring.
 • Unngå farging: Reduser inntaket av mat og drikke som kan misfarge tennene, som kaffe, te og rødvin.

Fordeler og ulemper med skallfasetter

Før du bestemmer deg for skallfasetter, er det viktig å veie fordeler og ulemper.

Fordeler:

 • Forbedrer utseendet: Gir et umiddelbart og dramatisk forbedret smil.
 • Holdbarhet: Porselensfasetter kan vare i mange år med riktig pleie.
 • Naturlig utseende: Porselen etterligner naturlig tannemalje og gir et realistisk utseende.
 • Minimalt invasiv: Mindre fjerning av tannemalje sammenlignet med andre prosedyrer som kroner.

Ulemper:

 • Kostnad: Kan være dyrt, spesielt hvis mange tenner skal behandles.
 • Irreversibel: Fjerning av emalje er permanent, så det er viktig å være sikker på beslutningen.
 • Følsomhet: Noen pasienter kan oppleve midlertidig følsomhet etter prosedyren.
 • Vedlikehold: Krever god munnhygiene og regelmessige tannlegebesøk for å sikre lang levetid.

Myter om skallfasetter

Det er mange misforståelser om skallfasetter som kan påvirke beslutningen din.

- Myte: Skallfasetter ser falske ut.

Fakta: Moderne skallfasetter er designet for å se naturlige ut og tilpasses individuelt for hver pasient.

- Myte:Prosedyren er smertefull.

Fakta: De fleste pasienter opplever minimal ubehag, og tannlegen bruker lokalbedøvelse for å sikre komfort under behandlingen.

- Myte Skallfasetter er bare for kjendiser.

Fakta: Skallfasetter er tilgjengelige for alle som ønsker å forbedre smilet sitt, og det finnes alternativer for ulike budsjetter.

Oppnå ditt drømmesmil med Estetika Tannklinikk

 Hos Estetika Tannklinikk er vi eksperter på estetisk tannpleie og kan hjelpe deg med å oppnå de perfekte tennene du alltid har ønsket. Kontakt oss i dag for en konsultasjon og ta det første skrittet mot et strålende smil.

Skallfasetter pris,

Skallfasetter pris

 Hva bestemmer prisen på skallfasetter?

1. Type Materiale

Det finnes hovedsakelig to typer skallfasetter: porselen og kompositt. Porselen: Porselen veneers er dyrere fordi de gir et mer naturlig utseende og har lengre levetid. De er også mer motstandsdyktige mot flekker. Kompositt: Komposittfasetter er rimeligere, men de har en kortere levetid og kan være mer utsatt for flekker og slitasje.

 2. Antall Tenner

Prisen øker med antall tenner som skal behandles. Hvis du kun trenger skallfasetter på noen få tenner, vil kostnaden være lavere enn hvis du trenger en full munnrekke.

 Er det verdt kostnaden?

Skallfasetter kan være en betydelig investering, men de tilbyr en løsning for å oppnå et vakkert og selvsikkert smil. Et vakkert smil kan forbedre selvtilliten og ha positive effekter på både personlig og profesjonell front. Porselen veneers, spesielt, er kjent for sin holdbarhet og naturlige estetikk, noe som gjør dem til et populært valg til tross for den høyere kostnaden.

For flere detaljer om skallfasetter pris og hvordan du kan oppnå ditt drømmesmil med tannfasetter, kontakt Estetika Tannklinikk i dag! Porselen tenner pris kan variere, så det er viktig å få en konsultasjon for en nøyaktig vurdering. 

Skallfasetter representerer en avansert og effektiv metode for å forbedre tennenes estetikk og funksjonalitet. Ved å forstå hva skallfasetter er, deres fordeler og ulemper, og prosessen involvert, kan du ta en informert beslutning om denne behandlingen passer for deg. Med riktig pleie og en dyktig tannlege kan skallfasetter gi deg det strålende smilet du alltid har drømt om. Kontakt Estetika Tannklinikk i dag for en konsultasjon og ta det første skrittet mot et perfekt smil.

Spørsmål og svar

Hva er skallfasetter?

Skallfasetter, også kjent som veneers, er tynne porselens- eller komposittskall som festes på forsiden av tennene. De er spesielt designet for å forbedre tennenes utseende ved å korrigere ujevnheter, misfarging, skader og mellomrom. Skallfasetter gir et naturlig og estetisk tiltalende utseende som varer lenge.

Hvor lenge varer skallfasetter?

Skallfasetter, spesielt de laget av porselen, kan vare i mange år – ofte mellom 10 til 15 år med riktig pleie. Komposittfasetter har en litt kortere levetid, men de kan også vare i flere år med riktig vedlikehold.

Hva er skallfasetter skadelig?

Skallfasetter krever fjerning av en liten mengde tannemalje, noe som er en permanent prosedyre. Dette kan føre til at noen pasienter opplever midlertidig følsomhet. Det er også viktig å opprettholde god munnhygiene og regelmessige tannlegebesøk for å unngå problemer som kan oppstå ved dårlig vedlikehold av fasettene.

Hvem bør vurdere å få skallfasetter?

Personer med misfargede, skjeve, eller ujevne tenner som ønsker å forbedre utseendet på smilet sitt kan dra nytte av skallfasetter. De er også ideelle for de som har små skader på tennene eller ønsker å lukke mellomrom mellom tennene.

Hvilke myter finnes det om skallfasetter?

Noen vanlige myter om skallfasetter inkluderer at de ser falske ut, at prosedyren er smertefull, og at de bare er for kjendiser. Faktisk er moderne skallfasetter designet for å se naturlige ut, prosedyren er generelt smertefri, og skallfasetter er tilgjengelige for alle som ønsker å forbedre smilet sitt.

Hvordan vedlikeholder man skallfasetter?

For å sikre at skallfasettene varer lenge, bør man opprettholde god munnhygiene ved å pusse tennene to ganger om dagen og bruke tanntråd daglig. Det er også viktig å unngå harde matvarer og regelmessig besøke tannlegen for sjekk og rengjøring.

Er prosedyren for å få skallfasetter smertefull?

De fleste pasienter opplever minimal ubehag under prosedyren. Tannlegen bruker lokalbedøvelse for å sikre at pasienten er komfortabel.

Hva koster skallfasett?

Kostnaden for skallfasetter avhenger av flere faktorer:
1.Type Materiale
   -Porselen: Porselen veneers er dyrere fordi de gir et mer naturlig utseende og har lengre levetid. De er også mer motstandsdyktige mot flekker.
   -Kompositt: Komposit Fasetter er rimeligere, men de har en kortere levetid og kan være mer utsatt for flekker og slitasje.
2. Antall tenner: Prisen øker med antall tenner som skal behandles. Hvis du kun trenger skallfasetter på noen få tenner, vil kostnaden være lavere enn hvis du trenger en full tannrekke.

Bestill nå og få time samme dag

paperclip