Estetika Tannklinikk vet at pene tenner betyr mye for å føle seg komfortabel med å smile. Den viktigste måten vi signaliserer glede på, er jo smilet vårt! Det finnes flere alternativ for å rette på estetikken i tanngarden. Under finner du litt informasjon om de ulike metodene.

BLEKING

Dersom du ønsker å bleke tennene dine, kan du diskutere dette med tannlegen din. Det er ikke alle som kan bleke tenner på denne måten. Tannbleking utføres for å gjøre grunnfargen på tennene lysere ved hjelp av et stoff som heter karbamidperoxid.

Metoden vi bruker her ved klinikken er hjemmebleking. Vi tar et avtrykk av en eller begge tannrekker, og fremstiller en myk blekeskinne. Du får skinnene og en sprøyte med blekemiddel med deg hjem. En legger en liten mengde blekemiddel i de fremste ti tenner i skinnen og setter denne inn. Man kan enten ha skinnen på plass over natten (7 t) eller i et par timer på ettermiddagen. En typisk behandling varer fra tre til syv netter eller syv til tolv dagsbehandlinger. På dette viset styrer du selv når du er fornøyd med fargen. Dessuten står du fritt til å ta pauser i behandlingen dersom du merker ising eller irritasjon. Det er viktig å ikke drikke eller spise med skinnene på plass. Når dagens blekebehanding er over er det viktig å rengjøre tenner grundig og skylle med fluor. Når du bleker tennene er det lurt å unngå sterkt farget mat, som kaffe, vin, cola, mørke bær og rødbeter. Noen opplever ising og irritasjon i tannkjøttet. Dette går over for omtrent alle. Bleking på denne måten vil kun endre fargen på tannsubstans, og ikke fyllinger eller kroner. Tannbleking skal fra november 2012 foregå hos tannlege, og det forutsettes at undersøkelse er gjennomført innen behandling. Det er dessuten 18 års aldersgrense på bleking av tenner. Gravide og ammende skal ikke bleke tenner.

Make an appointment

Vi bryr oss og svarer deg så fort vi kan

Appointment form

Bestill nå og få time samme dag